مالیات تکلیفی پیمانکاری

مالیات تکلیفی پیمانکاری

مالیات تکلیفی پیمانکاری

مالیات‌ تکلیفی معنای انجام یک تکلیف را دارد و هدفش، فرآیند پرداخت نوعی مالیات است که انجام آن بر عهده اشخاص مشخصی می باشد که قانون این اشخاص را مکلف به پرداخت کرده است.

 

مالیات تکلیفی

مالیات‌ تکلیفی معنای انجام یک تکلیف را دارد و هدفش، فرآیند پرداخت نوعی مالیات است که انجام آن بر عهده  می باشد که قانون این اشخاص را مکلف به پرداخت کرده است.

بر اساس قانون، این افراد مشخص باید قبل از پرداخت هر وجهی به اشخاص ثالث، مکلفند که وجوهی که میزان آن را قانون تعیین کرده از مبالغ مذبور کسر کرده و در موعد مشخص به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نموده و مابقی آن را پس از کسر سایر کسورات در وجه آن اشخاص ثالث پرداخت نمایند.

بنابراین سه نقش که کارفرما (فردی که پرداخت مالیات بر او تکلیف شده)، مالیت و اشخاص ثالث هستند در این میان وجود دارند.

پیشنهاد بازدید  اظهارنامه عملکرد

قانون مالیاتی، به صورت گسترده به مالیات های تکلیفی اشاره کرده است که م در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.

از انواع مالیات تکلیفی، می توانیم به مالیات بر حقوق کارمندان، پرسنل و کارگران (اشخاص ثالث) یک وزارتخانه، سازمان، موسسه، شرکت‌ها و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی (کارفرما) است اشاره کرد که بر طبق قانون باید ار حقوق پرسنل کسر شود و در مهلت قانونی مشخص شده به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز شود. در واقع کسر از حقوق کارمندان و پرداخت آن به اداره امور مالیاتی از اختیار کارمندان خارج است و از راحت ترین نوع دریافت مالیات است.

مالیات تکلیفی پیمانکاری:

پیمانکار شخصی است که کارفرما بر اساس قراردادی که با او منعقد می‌کند خدماتی را از وی دریافت می کند و به ازای انجام امور مورد نظر از کارفرما مبلغی را به عنوان حق الزحمه دریافت می کند.

پیمانکار نقش شخص ثالث را ایفا می‌کند و کارفرما مکلف است قبل از هر پرداختی به پیمانکار درصدی از ناخالص پرداختی را کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نماید. بنابراین وظیفه دریافت و پرداخت مالیات به عهده کارفرما بوده و خارج از اختیار پیمانکار می‌باشد.

پیشنهاد بازدید  نحوه محاسبه مالیات بر درآمد

نکته: این نوع مالیات موضوع ماده ۱۰۴ قانون مالیات های مستقیم است که به میزان ۵% ناخالص دریافتی پیمانکار بوده و در اصلاحیه صورت گرفته به میزان ۳% تغییر پیدا کرده است.

انواع مالیاتهای تکلیفی:

مالیاتهای تکلیفی مقرر درقانون مالیاتهای مستقیم، مصوب اسفند ۶۶ و اصلاحیه ۲۷/۱۱/۸۰ و تکالیف پرداخت کنندگان وجوه و مهلت و محل پرداخت مالیات مزبور به شرح زیر می باشد:

  1. مالیات تکلیفی اجاره املاک
  2. مالیات تکلیفی حقوق
  3. مالیات تکلیفی مضاربه
  4. مالیات تکلیفی حق الوکاله
  5. مالیات تکلیفی حق الزحمه ها
  6. مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی وموسسات مقیم خارج
  7. مالیات تکلیفی موسسات بیمه
  8. تکلیف مدیران تصفیه اشخاص حقوقی
  9. مسئولیت آخرین مدیران شخص حقوقی ومدیران تصفیه وضامن ها
  10.  مالیات تکلیفی منافع بلاعوض اموال
  11. مالیات تکلیفی نقل وانتقال سهام
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دوست دارید به بحث ملحق شوید؟
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.